Weinig fluctuaties op rustig Damrak

AMSTERDAM, 1 APRIL. Op een rustige effectenbeurs lagen de meeste fondsen er vanmorgen prijshoudend bij. De koersafwijkingen waren beperkt en beliepen niet meer dan enkele dubbeltjes.

AMSTERDAM De stemmingsindex lag tegen het middaguur 0,10 punt lager op 107,60 en de EOE-index 0,44 punt lager op 318,05. De meeste internationale waarden lagen een paar dubbeltjes onder het slot van gisteren. Handelaren menen dat het verlies van Wall Street hieraan ten grondslag ligt.

Er waren vanmorgen nauwelijks impulsen die de beurs vaart konden geven. De buitenlandse beurzen lagen er ongeïnspireerd bij en er bestaan geen verwachtingen voor de Bundesbank-bijeenkomst van vanmiddag. Ook de druk op de rentegroeifondsen was vanochtend afwezig. In het ABN Amro Obligatie Groeifonds werden slechts 163.000 stukken verhandeld, terwijl de afgelopen dagen sprake was van omzetten van meer dan één miljoen stuks per dag.

Aegon komt vanmiddag met de jaarcijfers. De verwachting is dat de winst zal stijgen van 713 miljoen in 1991 tot 777 miljoen gulden. Vooruitlopende op de cijfers was Aegon vier dubbeltjes lager op 88,40. DSM kon de winst van gisteren vasthouden en wist daar tegen het middaguur 70 cent aan toe te voegen op 85,50 gulden.

NEW YORK De Amerikaanse beurs stond gisteren vrijwel de gehele dag op winst, maar in het laatste uur van de handel sloeg de stemming om. Het Dow Jones-ind. gemiddelde eindigde op 3.435,49, 22,17 punten lager dan dinsdag.

LONDEN De Britse markt opende iets lager. Aan het eind van de ochtend noteerde het FTSE-100 gemiddelde een verlies van 2,5 punten op 2.876,2.

FRANKFURT De Duitse aandelen opende vanmorgen hoger, maar vielen later terug. Het Dax-30 gemiddelde stond rond het middaguur op 1.673,87, een verlies van 10,34 punten.

TOKIO De Japanse aandelenkoersen sloten vandaag op de eerste dag van het nieuwe fiscale jaar hoger. Het Nikkei-225-gemiddelde won 507,64 punten (2,7 procent) en kwam op 19.099,09.