Nederland geeft 2-0-voorsprong nog uit handen

Groot-Brittannië heeft gisteravond in Eindhoven Nederland in een harde wedstrijd met 3-2 verslagen in het wereldkampioenschap ijshockey voor B-landen. Daardoor zijn de Britten vrijwel zeker van de toernooi-overwinning. Ze wonnen hun eerste vijf partijen, waaronder die tegen Polen, en spelen nog tegen de zwakke broeders Roemenië en China.

Nederland moet morgen het ongeveer gelijkwaardige Denemarken verslaan om zondag in een duel met het sterke Polen nog een kans te maken op een plaats in het kwalificatie-toernooi voor de Olympische Spelen in september.

Nederland kwam tegen Groot-Brittannië met 2-0 voor dankzij treffers van Tom Krüger en Theo van Gerwen. Engeland won na doelpunten van de Schot Tony Hand en de voormalige Canadezen Richard Fera en Tim Cranston.