Kleinste robot ter wereld in de verkoop

Het Japanse bedrijf Seiko Epson verkoopt sinds vorige week de kleinste robot ter wereld. Het zilveren micromachientje, dat nog het meeste wegheeft van een insekt, meet zo'n anderhalve kubieke centimeter. Hij luistert naar de naam Musshu (de Japanse verbastering van "Monsieur') en is uitgerust met een optische sensor waarmee hij een lichtbron kan opsporen om daar vervolgens met een vaartje van 15 millimeter per seconde op af te gaan.

Musshu werd in 1991 ontworpen ter gelegenheid van een wedstrijd voor micromachines. Hij komt volgend jaar in het Guinness Book of Records.

Op den duur hoopt het bedrijf minuscule apparaatjes te ontwikkelen die binnenin het menselijk lichaam kunnen rondkruipen als doktersassistent.

Tot dusverre is Musshu alleen bij de betere speelgoedzaak verkrijgbaar voor zo'n 50.000 yen (circa ƒ 775,-).