Enschede wordt leukste studentenstad gevonden

AMSTERDAM, 1 APRIL. Enschede is in alle opzichten de leukste "studiestad'. Dat vinden althans de Enschedese studenten zelf. Studenten in Utrecht zijn het minst te spreken over hun eigen stad. Dat blijkt uit de Keuzegids hoger onderwijs, die vandaag is verschenen.

Uit een enquête onder vijftig ouderejaars in elk van de elf universiteitssteden destilleerde de redactie van de gids een aantal hitlijsten. Daaruit blijkt dat de "studiesteden' in de Randstad - Amsterdam, Delft, Leiden, Rotterdam en Utrecht - de minste waardering oogsten en die in het noorden en oosten van het land de meeste lof krijgen.

Zowel in de categorie "eten', als "uitgaan' en "woonruimte' behaalt Enschede de eerste plaats. Alleen de studentenclubs zijn er niet veel soeps; op die lijst eindigt de stad in de achterhoede. Verder worden de sportaccommodaties in Eindhoven hoger aangeslagen. Amsterdam schommelt in vrijwel alle categorieën rond de negende plaats. Alleen het uitgaan wordt in Amsterdam hoog gewaardeerd. De saaiste steden volgens dit criterium zijn Leiden, Tilburg en Delft.

Bovendien geeft de gids ook de oordelen van studenten over enkele studierichtingen - onder meer geschiedenis en psychologie. De beste geschiedenis wordt gegeven in Leiden, de slechtste in Rotterdam. In Tilburg zijn de studenten het meest tevreden over hun studie psychologie, terwij de Vrije Universiteit in Amsterdam de laagste waardering krijgt.