ALEXANDRINE TINNE

In de rubriek Literaire Tijdschriften (NRC Handelsblad, 23 maart) komt onder het hoofdje "Reizende schrijfsters' in een bespreking van het gelijknamige themanummer van Bzzlletin 203 ook de vermaarde Nederlandse reizigster Alexandrine Tinne (1835-1869) ter sprake.

Van "Alexandre' Tinne wordt gezegd dat over haar “Clara Eggink in 1960 ongeveer voor het laatst iets publiceerde”. Afgezien van een heruitgave van Egginks boek in 1976, is er sinds 1960 veel over Tinne geschreven, waaronder "Travels of Alexine' (1970) van Penelope Gladstone, welke auteur over de "Tinne Family Papers' heeft kunnen beschikken uit het bezit van nakomelingen van Tinne's halfbroer (waar Eggink geen toegang toe heeft gehad), en twee Rainbow Pocketboeken. In 1974 heeft het Haags Gemeentemuseum zelfs een tentoonstelling aan Alexine Tinne gewijd.