Tankers.

Tankers

In de krant van 23 maart (Europees initiatief: jaarlijkse controle chemicaliëntankers, pagina 3) is gemeld dat chemicaliëntankers zullen worden onderworpen aan een jaarlijkse veiligheidscontrole, die zal lopen via Cefic in Brussel. De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) laat weten dat de controle niet wordt uitgevoerd door Cefic, de organisatie die de belangen van de chemische industrie in Europa behartigt, maar door een nieuwe, onlangs opgerichte, wereldwijde organisatie: Chemical Distribution Institute - Marine (CDI.M). In het artikel werd voorts gemeld dat het initiatief een reactie was op de ongelukken eerder deze maand met twee tankers langs de kust van de Waddeneilanden. In feite namen twee jaar geleden de twintig grootste chemische multinationals ter wereld en de zestig belangrijkste rederijen het initiatief tot oprichting van CDI.M, die dit najaar met haar werkzaamheden zal beginnen.

Legerkorpsen

In de krant van dinsdag 30 maart (Militair korps met Duitsland in Bonn bezegeld, pag. 3) is in de vijfde alinea een zin weggevallen. De alinea had moeten luiden: Binnenskamers werd voor de ondertekening van de intentieverklaring over samenwerking eerst gepraat over de relatie van dit Duits-Nederlandse korps tot het onlangs opgerichte Frans-Duitse korps. Onderdelen van de twee korpsen kunnen wel samen oefenen, maar Völker en Ter Beek legden vast dat de twee korpsen wel degelijk los van elkaar staan. Ook in politieke zin hebben zij een ander doel. Het Nederlands-Duitse korps behoort tot de hoofdmacht van de NAVO voor de verdediging van Midden-Europa. Het Frans-Duitse expliciet niet.

St. Peter Port

In de krant van dinsdag 30 maart (Visserij-oorlog bereikt climax, pag. 17) wordt geschreven over de haven St.Pierre op Guernsy. De haven en hoofdstad van dit Britse Kanaal-eiland heet St. Peter Port.

ING

In de krant van woensdag 24 maart (ING-dochter stopt "schade' banenverlies, pagina 21) is gemeld dat Internationale Nederlanden Groep een claim heeft op de Britse accountants van Coopers & Lybrand. Dit moet zijn: van Ernst & Young. In dezelfde editie (ING uit rampenverzekering na studie van Greenpeace, pagina 17) staat dat de grote stormen die Nederland teisterden in 1990 niet voorkomen in het zwartboek van verzekeraars. In Europees verband telden deze stormen, door meteorologen Daria, Herta, Vivian en Wibke genoemd, wel mee op de lijst van grote natuurrampen.