Pasje voor toegang tot Perron Nul

ROTTERDAM, 31 MAART. De opvangplaats voor verslaafden bij het Centraal Station in Rotterdam, Perron Nul, is vanaf morgen alleen toegankelijk voor verslaafden met een pasje. Tevens wordt dan de "beladen' naam Perron Nul verandert in De Maasvlakte.

Dominee H. Visser, initiatiefnemer van Perron Nul, heeft er al langere tijd bij de politie op aangedrongen het pasjessysteem in te voeren. Na een dodelijke steekpartij, vorige week, op Perron Nul heeft Visser aangekondigd zelf de passen in te voeren. Op deze manier hoopt hij een beter zicht te krijgen op de bezoekers van Perron Nul. De verslaafden krijgen een toegangspas met naam en foto die ook recht geeft op hulpverlening in de Pauluskerk. Niet gebruikende dealers worden van het terrein geweerd, zij krijgen ook geen pas.

De politie op het Centraal Station gaat akkoord met het in te voeren pasjessysteem maar speelt geen rol bij het controleren van de passen. Volgens politiewoordvoerder G. de Jong gaat het om een “experiment” en zullen de agenten in de toekomst wel scherper opletten en eerder ingrijpen bij incidenten. De verslaafden zullen zich aan de “huisregels” van Perron Nul moeten houden en bij wangedrag de pas weer moeten inleveren. De politie hoopt echter dat er binnenkort een nieuwe “afgesloten ruimte” voor Rotterdamse gebruikers komt. Visser zorgt zelf voor de registratie en voor de toezichthoudende controleurs.