MOSSELEN MET PERNOD

In België kom je op de menukaart vaak verschillende mosselgerechten tegen. Deze mosselvariatie-op-z'n-Frans proefde ik in Oostende in België:

2 kilo mosselen

2 rode paprika's

200 gram champignons

1 ui

1 laurierblad

2 eetlepels kappertjes

fijngehakte peterselie en selderij

75 milliliter Pernod

50 gram boter

Snijd de gepelde ui in ringen. Was de paprika's, halveer ze en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de paprika's in repen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Stoof de gesneden groente met het laurierblad in boter gaar. Kook in een grote pan de mosselen (met schelp) in een bodempje water of witte wijn nèt gaar. De schelpen hebben zich geopend.

Schep de groenten op de mosselen. Strooi er kappertjes, peterselie en selderij over. Verwarm de Pernod en giet deze drank in de mosselpan. Schud mosselen en groenten door elkaar.