In afwachting van Aladdin, Disney's nieuwste ...

In afwachting van Aladdin, Disney's nieuwste produktie die hier pas met de kerst te zien zal zijn, wordt in het kader van de Paas- en voorjaarsvakantie The Jungle Book opnieuw uitgebracht, de vrije animatie-versie die de Disney Studio's in 1967 maakten naar Rudyard Kiplings verhalen over het in een wolvenfamilie opgevoede jongetje.

Jungle Boek, zoals de film hier heet, is ook vijftien jaar later nog in staat om in intens plezier te verschaffen aan jong en oud. In de film gaat een schat aan prachtige songs schuil en alle figuren zijn even onvergetelijk: de naïeve driftkop Mowgli, Baloe de gezellige beer, zijn wijze vriend Bagheera de zwarte panter, maar ook hun vijanden Shere Khan de tijger en vooral Kaa de slang die Mowgli bijna fataal wordt. Geregisseerd door Wolfgang Reitherman was dit de laatste avondvullende tekenfilm waar Walt Disney zelf de hand in had. Hij maakte met zijn laatste ook zijn minst pretentieuze, meest lichte film, die direct werd herkend als een stevige klassieker.

    • Joyce Roodnat