Grafiek: Jonge vrouwen ontplooien vaker culturele ...

Grafiek: Jonge vrouwen ontplooien vaker culturele activiteiten dan hun mannelijke leeftijdsgenoten.

Bovendien zijn vrouwen twee maal zo creatief als Nederlandse mannen. Driekwart van de mannen klust en knutselt, iets meer dan de helft houdt er een hobby op na. Van de vrouwen knapt 43 procent klussen op in en om het huis, 34 procent heeft een hobby. Dit blijkt uit een recente enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS rekent onder creatieve activiteiten onder andere: schilderen, weven, tekenen, knutselen en handwerken. Onder hobby's vallen:verzamelen, tuinieren en onderhoud aan auto of motor. Uit het onderzoek blijkt tevens dat gezelligheid steeds meer buiten de deur wordt gezocht. Tussen 1980 en 1991 is het café bezoek bijna verdubbeld.