Gewonden bij explosie Egyptische piramide

KAIRO, 31 MAART. Bij een explosie in de Chefren-piramide bij Kairo zijn gisteren twee arbeiders gewond geraakt. De politie heeft 35 mensen voor ondervraging aangehouden.

Over de oorzaak van de ontploffing, die zich voordeed in een van de tombes, bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens veiligheidskringen ging het om een kleine bom. Het ministerie van binnenlandse zaken weet de explosie echter aan het exploderen van licht ontvlambare schoonmaakmiddelen na een kortsluiting.

Op het ogenblik van de explosie, gistermiddag, bevond zich een groep Russische toeristen aan de buitenkant van de piramide. Niemand van hen raakte gewond. Een paar uur na de explosie werd het terrein al weer opengesteld voor toeristen. Het aantal bezoekers aan de piramides, dat gewoonlijk in de honderdduizenden per jaar loopt, is de afgelopen tijd als gevolg van fundamentalistische aanslagen op toeristen overigens al drastisch verminderd.

De meest actieve fundamentalistische organisatie, el-Gama'a el-Islamiya, nam gisteren de verantwoordelijkheid op zich voor enkele bomaanslagen van het afgelopen weekeinde. In een verklaring waarschuwden de fundamentalisten tevens buitenlandse toeristen en investeerders om Egypte te mijden “omdat er geen tijd meer is voor verdere waarschuwingen”. (Reuter)