Agenten met man uit Somalië "onzorgvuldig'

NIJMEGEN, 31 MAART. De Nijmeegse agenten die vorige week maandag een naar later bleek ernstig gewonde Somaliër op straat voor zijn woning hebben laten liggen, valt niets te verwijten.

Hoogstens kan gesteld worden dat er “niet zorgvuldig” is gehandeld. Dat is de conclusie van burgemeester mr. E. d'Hondt van Nijmegen na afronding van een onderzoek. Vier agenten werden vorige week maandag door omwonenden gealarmeerd, omdat de Somaliër op straat op hulp lag te roepen. De man had de politie twee dagen eerder in dezelfde omstandigheden ook al laten komen. Maandagmorgen vroeg vertrokken de agenten na een vluchtig onderzoek en lieten hem op straat liggen. Enkele uren later bleek dat de man een gebroken hiel en een gebroken lendewervel had, die hij had opgelopen toen hij 's morgens vroeg van de derde verdieping van zijn flat was gesprongen. D'Hondt en korpschef Velings stellen dat het jammer is dat de agenten niet meteen de GGD hebben laten komen.