Stadhuis Den Haag vertraagd

DEN HAAG, 30 MAART. De bouw van het nieuwe stadhuiscomplex in Den Haag is met ten minste drie maanden vertraagd. De rechtbank in Den Haag wees vanmorgen een verzoek af van de opdrachtgever van het project, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, om het meubelbedrijf Hulshoff vervroegd zijn pand te laten opleveren voor sloop. Volgens het ABP gaat de vertraging in de bouw zo'n 3,5 miljoen gulden per maand kosten.

Hulshoff staat op een plek waar de bibliotheekvleugel van het nieuwe stadhuis moet worden gebouwd. Met de gemeente Den Haag is destijds afgesproken dat het meubelbedrijf een nieuw onderkomen zal krijgen in het winkelgedeelte van het stadhuiscomplex. Hulshoff keurde op de opleveringsdag van het nieuwe pand, midden januari, de nieuwbouw af wegens “ernstige lekkages” en enkele andere gebreken.

Begin deze maand werd het nieuwe onderkomen wel goedgekeurd. Volgens het contract met de gemeente heeft het meubelbedrijf daarna nog drie maanden de tijd om de zaak in te richten en te verhuizen. Directeur M. Hulshoff zei vanmorgen te verwachten dat zijn bedrijf op 1 juni zal kunnen verhuizen naar het stadhuiscomplex. Het ABP beschuldigde Hulshoff vorige week in het kort geding van “vertagingstactieken”. Hulshoff vindt dat het ABP buiten de zaak staat, omdat het meubelbedrijf slechts contracten met de gemeente heeft gesloten.