Omdat het aantal slachtoffers van een milieuramp ...

Omdat het aantal slachtoffers van een milieuramp altijd die van een grote verkeersramp overtreft, zouden er na een milieuramp altijd aangepaste radio- en televisieprogramma's moeten worden uitgezonden.

S. Dieudonné, Vrije Universiteit Amsterdam

Het anti-discriminatiebeleid van de Nederlandse overheid is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van discriminerende opvattingen onder de autochtone Nederlandse bevolking.

E. Kamerbeek, Universiteit Utrecht

Het verdient aanbeveling om ook Nederlandstalige televisieprogramma's te ondertitelen. Vooral leeszwakke kinderen, die liever naar de buis dan in een boek kijken, krijgen zo een extra kans om het omzetten van letters in klanken te oefenen. Als zij deze kans niet grijpen, dient men het geluid van de televisie weg te draaien en slechts mondjesmaat de klank van losse woorden beschikbaar te stellen.

V.H.P. van Daal, Vrije Universiteit Amsterdam

Personen die vol trots beweren dat hun werk hun hobby is, doen er goed aan zo snel mogelijk ander werk te zoeken.

A.W. Hoes, Erasmus Universiteit Rotterdam