Mogen vermindert verlies tot 0,9 mln

Het Leidse Mogen International (plantentechnologie) heeft vorig jaar opnieuw verlies geboekt maar wist het negatieve saldo van 1,2 miljoen in 1991 terug te dringen tot een verlies van 900.000 gulden in 1992. De directie benadrukt dat dat het verlies in de afgelopen vijf jaar steeds kleiner wordt. Pas in 1995 verwacht Mogen uit de verliezen te zijn.

Mogen vergrootte zijn omzet vorig jaar met zes procent tot 5,6 miljoen gulden. De inkomsten uit contract-research bleven iets achter bij de verwachtingen en daalden met zeven procent tot 4,1 miljoen gulden. De inkomsten uit licentie-overeenkomsten stegen naar 1,2 miljoen gulden.

Mogen veredelt gewassen door middel van genetische methoden. Het jaarverslag verschijnt op 10 mei, de aandeelhoudersvergadering is op 2 juni.