IBC neemt Muwi Bouwgroep over

Bouwonderneming Koninklijke IBC (650 miljoen gulden omzet in 1992) in Best wil Muwi Bouwgroep (omzet 200 miljoen) overnemen om zijn woningbouwpoot te versterken. IBC heeft gisteren bekend gemaakt, dat de overnamebeprekingen met Muwi nagenoeg zijn afgerond.

Volgens IBC is Muwi een winstgevende onderneming. De nieuwe combinatie krijgt een omzet van 850 miljoen gulden en heeft 2150 werknemers. Bij Muwi werken ruim 500 mensen in de vestigingen in Rotterdam, Amersfoort en Eindhoven. Inomvang wordt IBC de achtste bouwer van Nederland na respectievelijk HBG, Ballast Nedam, Volker Stevin, NBM Amstelland, BAM, Wilma en Heijmans, baggeraar Boskalis niet meegerekend. IBC behaalt tweede derde van de omzet in Nederland en een derde in België. Hoewel het hoofdkantoor sinds 104 jaar in het Brabantse Best zit, wordt 80 procent van de Nederlandse omzet behaald in het Westen van het land. Wat de woningbouw betreft is IBC in België voornamelijk actief in de appartementenbouw, terwijl in Nederland alle soorten huizen worden neergezet.