Guardian verwerft onderdeel Orion

De Britse verzekeringsmaatschappij Guardian Royal Exchange (GRE) neemt de particuliere verzekeringsportefeuille over van Orion, de Britse schadeverzekeringsdochter van Internationale Nederlanden Groep. Orion is in liquidatie nadat de Internationale in september vorig jaar besloot de activiteiten wegens zware verliesgevendheid te beëindigen.

Volgens een woordvoerder van Nationale-Nederlanden (onderdeel van de ING Groep) heeft het verkochte onderdeel van Orion een bruto premie-inkomen van 100 miljoen pond (circa 270 miljoen gulden) en telt 300 werknemers. Orion heeft in 1991 een verlies geleden van 82 miljoen gulden. ING had ook al pech met de aankoop van de Britse herverzekeraar Victory Insurance. Deze dochter van de tot het N-N concern behorende Nederlandse Reassurantie Groep leverder een extra strop op van 100 miljoen boven het tot dusver opgelopen verlies van 800 miljoen gulden.