Foto: DELFZIJL - Machinefabrikant, scheepsbouwer ...

Foto: DELFZIJL - Machinefabrikant, scheepsbouwer en -reparateur Niestern Sander is op dit moment bezig met de ombouw van het Franse schip de "Belle Ille'.

Het schip, dat tot voor kort dienst deed als transporteur van droge lading, moet in de toekomst bitumen (een teerachtige substantie) vervoeren. Daarvoor werd vanmorgen een door Niestern Sander ontworpen tank in het ruim van het schip geplaatst. De operatie geschiedde met een drijvende bok en nam in totaal twee dagen in beslag. De tank, met een inhoud van 4.650 kubieke meter, bestaat uit zes aparte compartimenten en een pompkamer en heeft verwarmde laad- en losleidingen. De Delfzijlse fabrikant had als opdracht ruim vier kilometer leiding te produceren voor de verwarming en het laden en lossen van de hete, vloeibare bitumen. De omgebouwde tanker, die inmiddels "Carantic' als nieuwe naam heeft gekregen, heeft in totaal vijf weken in de haven van Delfzijl gelegen. (foto Harry Cock)