CONSERVEN PAASDINER - DEEL 1

Als je het er niet bij vertelt zal niemand in de gaten hebben dat het gehele paasmenu uit een pot, pak, zakje, blik en fles komt. Een handige bijkomstigheid is dat je alle boodschappen zelfs weken van te voren kunt doen. Het maken van de maaltijd is in een handomdraai gebeurd. Vandaag het voorgerecht dat door enkele proefkonijnen met smaak werd gegeten. Zij dachten dat hun soep voor minstens ƒ 7,50 in een restaurant verkocht zou kunnen worden. De werkelijke kosten waren een cent of veertig per kom. Goedkoop én snel én lekker is deze

Koude groene soep

3/4 liter kippebouillon van blokjes

1 blik doperwten van 400 gram

125 milliliter slagroom

een scheutje Pernod

cayennepeper

bieslook

Los de bouillonblokjes op in een beetje kokend water. Stort de doperwten in een vergiet en spoel ze onder de kraan af. Doe de doperwten in een huishoudmachine en maal ze met een beetje bouillon fijn. Giet de erwtenpap in een soepterrine en doe er bijna driekwart liter water bij. Roer de slagroom en een scheutje Pernod door de soep, die enkele uren in de koelkast wordt gezet. Schep de koude soep in kommen en strooi er wat fijngeknipte bieslook overheen.

    • Anne Scheepmaker