MGM ook vorig jaar in rode cijfers

De Amerikaanse filmmaatschappij MGM-Pathe, vrijwel geheel eigendom van Credit Lyonnais Bank Nederland (CLBN), dochter van de Franse staatsbank Crédit Lyonnais, verantwoordde over 1992 een verlies van 271,1 miljoen dollar (273 miljoen gulden). In 1991 boekte MGM-Pathe een verlies van 347,4 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat zakte terug van 175,2 miljoen in 1991 naar 86,5 miljoen dollar in 1992.

MGM zakte vooral door het wanbeleid van Paretti in een diep financieel moeras. Parretti had voor de overname van MGM 1,36 miljard dollar betaald. CLNB financierde de overneming en verkreeg de MGM-aandelen in onderpand. Toen Parretti niet in staat bleek te zijn aan zijn verplichtingen te voldoen, nam CLBN medio 1992 het aandelenpakket over en wist Paretti uit de leiding van het filmbedrijf te verwijderen na een juridische procedure.

Paretti wordt in Italieë vervolgd voor belastingfraude. Hij vertoefde vorig jaar kortstondig in een Siciliaanse gevangenis en werd toen op borgtocht vrijgelaten.