Ex-lijfwacht van Klaas Bruinsma gearresteerd

ROTTERDAM, 29 MAART. Geurt R., de ex-lijfwacht van de in 1991 vermoorde Amsterdamse "topcrimineel' Klaas Bruinsma, is vorige week gearresteerd.

Aldus bevestigde vandaag de Haarlemse persofficier van justitie mr. C.J. Hemmes-Boender. R. wordt betrokkenheid bij een brandstichting in de haven van Muiden ten laste gelegd en een gewapende overval op een hennepkas in Aalsmeer. R. kwam in het nieuws na zijn beschuldiging dat de Amsterdamse advocaat mr. J. Engelsma deel uitmaakte van het misdaadsyndicaat van Bruinsma. Deze beschuldiging werd opgenomen in de door de Parool-journalist Bart Middelburg geschreven biografie van Bruinsma, "De Dominee'. Engelsma spande in november vorig jaar een kort geding aan tegen Middelburg en uitgever Veen. Hij eiste dat "De Dominee' uit de handel werd genomen. De rechter stelde Middelburg en Veen in het gelijk.