Voor 1 persoon:
175 gram witlof
50 gram oesterzwammen
30 gram boter
1-2 takjes of 1 flinke mespunt tijm
50 gram crème fra^iche
zout, vers gemalen peper
1 biefstukje
Halveer de witlof in de lengte en snijd de harde kern er uit. Houd het mes schuin boven de halve struikjes en snijd ze onder deze hoek in smalle repen. Wrijf de oesterzwammen schoon en snijd ze ook in repen. Verhit de helft van de boter in een pan en roerbak daarin, twee tot drie minuten lang, de repen lof en paddestoel samen met de tijm. Bak intussen in de rest van de boter het biefstukje 2 minuten per kant. Roer de crème fra^iche door de groente. Breng groente en vlees op smaak met zout en peper. Direct serveren.
De maaltijd kan worden gecompleteerd met gebakken aardappelen. De biefstuk kan plaatsmaken voor bijvoorbeeld kalkoenfilet, kalkoentournedos of varkenshaas.