Angst voor asbest na brand in school

AMERSFOORT, 29 MAART. Bij een uitslaande brand is gisteren een van de bijgebouwen van het Lodensteincollege in Amersfoort in vlammen opgegaan.

Omdat de angst bestond dat bij de brand asbest was vrijgekomen, werd de provinciale weg tussen Amersfoort en Soesterberg afgesloten voor verkeer. De directe omgeving van de brand werd door de brandweer nat gehouden om eventuele asbestdeeltjes met het water af te voeren. De bewoners van een aantal woningen en instellingen kregen het advies binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Vannacht werden deze maatregelen weer ingetrokken, omdat metingen aantoonden dat er in de omgeving geen asbestvezels waren vrijgekomen. Alleen op het terrein van de school werden stukken asbest gevonden. De schade wordt geschat op twee miljoen gulden.