Van Gobbel

De tuchtcommissie van de Europese Voetbal Unie (UEFA) heeft Ulrich van Gobbel voor twee wedstrijden geschorst.

De Feyenoorder kreeg op 18 maart in de return voor de kwartfinales van het toernooi voor bekerwinnaars tegen Spartak Moskou vier minuten voor tijd van de Franse scheidsrechter Quiniou de rode kaart. De Moskoviet Fedor Sjerenkov, die eveneens rood kreeg wegens een handgemeen met Van Gobbel, is voor vier duels in Europees verband uitgesloten.

Bij de clubs, die een boete moeten betalen, behoort ook Ajax. De Amsterdammers moeten 5.000 Zwitserse francs (ongeveer 6.500 gulden) overmaken omdat er op de tribunes voor het begin van de wedstrijd Bengaals vuur werd afgestoken. De hoogste boete kreeg FC Brugge: circa 60.000 gulden voor wangedrag van de supporters tijdens de thuiswedstrijd voor de Champions League op 3 maart tegen Glasgow Rangers.