Uitblijvende orders zetten AT&T op aanzienlijk verlies

AT&T Network Systems International (telecommunicatie) in Hilversum heeft vorig jaar een verlies geleden van 223 miljoen gulden.

In 1991 was er nog 18 miljoen gulden winst. Het verlies is vooral te wijten aan de aanhoudende recessie en de tegenvallende omzet in Midden- en Oost-Europa. De omzet bleef met 1.847 miljoen gulden nagenoeg gelijk aan die van het voorgaande jaar. Er zijn in Oosteuropese landen hoge kosten gemaakt, maar daar zijn minder orders uitgekomen dan werd verwacht. AT&T is vorig jaar ook getroffen door de aanzienlijke terugval in de bestedingen van het Spaanse Telefónica, de grootste klant in 1991.

AT&T is enkele maanden geleden begonnen met een studie om de fabrieken in Den Haag en Huizen samen te voegen. Bij de twee fabrieken werken in totaal 1.500 mensen. Eind vorig jaar werd nog bekendgemaakt dat er mogelijk enkele honderden arbeidsplaatsen geschrapt worden.