RUSSISCHE LEPEL MET GAT

Het Russische persbureau Tass meldde het volgende: Eethuizen in de streek Tsjoevasj, in Kazachstan, zitten al tijden zonder messen en vorken, omdat deze door gasten mee naar huis zijn genomen. Om te voorkomen dat ook de lepels zullen verdwijnen heeft men in alle lepels een gat gemaakt. Wie soep wil eten moet nu eerst het gat met brood dichtplamuren. Helaas blijken souvenirjagers belust op deze lepels, zodat men binnenkort waarschijnlijk met de handen zal moeten eten.

Een Russisch gerecht dat met een lepel gegeten kan worden:

Kalkoen en nieuwe aardappeltjes

1 kilo nieuwe aardappeltjes

250 gram kalkoenfilet

3/4 liter kippebouillon

2 tenen knoflook

een flinke bos dille

250 milliliter crème fra^iche

50 gram boter

zout, peper

Kook de schoongekrabde aardappels in de kippebouillon gaar. Giet de bouillon af maar bewaar het vocht om soep van te maken. Bak terwijl de aardappels koken de in stukjes gesneden kalkoenfilets in boter gaar. Schep de kalkoenstukjes door de aardappels. Roer er crème fra^iche, uitgeperste tenen knoflook, véél fijngehakte dille en zout en peper door. Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.

    • Anne Scheepmaker