Libanon: pro-Israel soldaat vrij

BEIROET, 27 MAART. In Libanon heeft de pro-Iraanse Hezbollah gisteren een militair van het door Israel gesteunde Zuidlibanese leger (SLA) vrijgelaten en het stoffelijk overschot van een andere overgedragen aan het Internationale Rode Kruis.

Dit is vernomen uit Libanese veiligheidsbronnen. De vrijlating gebeurde ter gelegenheid van het moslimfeest Eid al-Fitr, waarmee de vastenmaand Ramadan wordt beëindigd. Volgens islamitische bronnen in Beiroet zou het de eerste stap kunnen zijn op weg naar de vrijlating van meer dan 200 mensen die door Israel en Hezbollah worden vastgehouden. Dinsdag liet Israel 16 leden van Hezbollah vrij. De pro-Iraanse Hezbollah heeft verklaard nog twee Israeliërs vast te houden maar weigert hun namen te geven. De groep eist op zijn beurt de vrijlating van Libanese gevangenen, onder wie sjeik Abdel Karim Obeid, een van de leiders van Hezbollah. (AFP, AP)