RADIJSSALADE IN BOOTJES

Voor- of bijgerecht voor 4 personen:

2 eieren

1 bosje radijs

2 augurkjes of 1 eetlepel kappertjes

2 bos- of lente-uitjes

8 bladeren ijsbergsla

1 eetlepel mayonaise en 2 eetlepels yoghurt of 2 eetlepels yogonaise

selderiezout, peper

een half bakje tuinkers

Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de augurkjes fijn (of laat de kappertjes uitlekken. Snijd de uitjes in smalle ringen. Snijd vier slabladeren in repen. Hak de eieren in stukjes, of haal ze twee maal door de eiersnijder, en doe de snippers in een kom. Schep al het snijsel, plus de mayonaise en de yoghurt, door de snippers ei. Voeg naar smaak selderiezout en peper toe, evenals wat tuinkers. Verdeel de salade over de resterende slabladeren (bootjes) en strooi er toefjes tuinkers over. Suggestie voor de rest van het menu: krielaardappeltjes en kipfilet of karbonade.