Neil Youngs cd "The Lost Tapes' uit de handel

ROTTERDAM, 26 MAART. De omstreden cd "Neil Young: The Lost Tapes" is definitief uit de handel genomen. Popliefhebbers die de cd hebben gekocht krijgen bij inlevering ervan hun geld terug.

Dat hebben platenmaatschappij BCD te Naarden en distributeur Bertus in Capelle aan den IJssel gistermiddag besloten. De distributie van de cd was eind januari voorlopig gestopt, toen tegen de bedrijven een kort geding was aangespannen door Youngs platenmaatschappij Warner Brothers, die bestrijdt dat het om werk van Young gaat. Young zelf heeft onder ede verklaard dat de cd geen muziek van hem bevat.

Bij BCD en Bertus is na eigen onderzoek nu ook twijfel gerezen aan de echtheid van de opnamen, aan de man gebracht als pas ontdekt studiowerk uit 1968. De Amerikaanse verkoper van de tapes, Bobby Vinson, bleek niet in staat bewijzen te leveren van tijd en plaats van de opnamen.

Warner overweegt een schadevergoeding te eisen van BCD en Bertus, wegens nalatigheid. BCD is van plan een schadeclaim in te dienen tegen Bobby Vinson.