Getuige onder hypnose verhoord

MAASTRICHT, 26 MAART. Bij het onderzoek naar een steekpartij in Maastricht op 20 februari waarbij een 18-jarige man uit Gorinchem om het leven kwam, is een getuige onder hypnose verhoord.

Hij had daarvoor toestemming verleend. Zijn verklaringen leverden de politie geen bruikbaar materiaal op. De getuige was een vriend van het slachtoffer. Zij waren naar Maastricht gekomen om carnaval te vieren. In een café in het centrum ontstond 's nachts ruzie met enkele Maastrichtenaren. Op straat liep die ruzie uit in een steekpartij waarbij het slachtoffer om het leven kwam en zijn vriend ernstig gewond werd. De twee verdachten van de steekpartij weigerden onder hypnose verhoord te worden. Een van de twee is gisteren vrijgelaten, de andere blijft in arrest en zal op 12 mei worden berecht.