Fraude creditcards bij restaurant

AMSTERDAM, 26 MAART. De Amsterdamse politie heeft woensdag bij een inval in een Argentijns restaurant in de Damstraat twintig creditcards in beslag genomen.

Bij een huiszoeking bij een personeelslid van het restaurant werden later nog eens 12 kaarten aangetroffen. Bij de actie heeft de politie in totaal vijf mensen gearresteerd. De 34-jarige beheerder van het restaurant en en een medewerker zitten nog vast. Twee personeelsleden zijn aan de vreemdelingenpolitie overgedragen. Volgens een medewerker van een creditkaartmaatschappij zou het gaan om vervalste kaarten. Het personeel van het restaurant kon frauderen door de valse betalingsbewijzen samen met die van klanten in te dienen bij de maatschappij. De betrokken rechercheurs gaan er van uit dat de kaarten gestolen zijn. Zij zeggen geen indicatie te hebben dat het om vervalste kaarten zou gaan.