Davis Cup

Het Amerikaanse Davis Cup-team is de campagne van 1993 onthutsend zwak begonnen.

Brad Gilbert en David Wheaton sloten de eerste dag van de ontmoeting tegen Australië op het gras van Kooyong in Melbourne af met een achterstand van 2-0. Nog één nederlaag in de resterende drie partijen en de bekerhouder moet een degradatie-wedstrijd spelen. De VS treedt in Australië aan zonder Jim Courier, Pete Sampras en Andre Agassi. Wally Masur, 26 in de wereld en de teruggekeerde Australische nummer één Mark Woodforde, hadden de moeite genomen zich optimaal voor te bereiden. Voor de Amerikanen had het snelle gras heel wat verrassingen. Veteraan Gilbert, de enig overgebleven Amerikaan met Davis - Cupervaring, raakte zo gefrustreerd dat hij driemaal met zijn racket gooide en een waarschuwing kreeg. De 29-jarige Masur, die ook op Wimbledon al van Gilbert had gewonnen, herhaalde die prestatie: 6-3, 6-7, 6-4 en 6-2 in iets meer dan drie uur. Woodforde maakte er tegen Wheaton in eveneens vier sets 2-0 van: 3-6, 7-6, 6-4 en 6-4.