Busvervoer betaalt mee aan dichten WAO-gat

ROTTERDAM, 26 MAART. De werkgevers in het streekvervoer, verenigd in de VSN-groep, zijn bereid mee te betalen aan de compensatie van de verlaagde uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid (WAO) via een collectieve verzekering bij het bedrijfspensioenfonds.

Dat heeft D. van Setten, hoofd Personeel en Organisatie van de VSN-groep, gisteren meegedeeld. Aanvankelijk vond de VSN dat de 16.000 werknemers in het streekvervoer de premie van zo'n verzekering (1,8 procent) zelf moesten opbrengen. Het is nog niet duidelijk op welke manier de reparatie van het WAO-gat gefinancierd wordt. Een mogelijkheid is om ruimte te halen uit de huidige bovenwettelijke uitkeringen in de wao. Die bedragen nu 92 procent in het eerste WAO-jaar en 80 procent in het tweede wao-jaar. “Maar het zou uiteindelijk ook een premie kunnen zijn die gezamenlijk wordt opgebracht”, aldus Van Setten.