Basinger moet na contractbreuk 16 miljoen betalen

LOS ANGELES, 26 MAART. Actrice Kim Basinger moet de filmmaatschappij Main Line Pictures 8,9 miljoen dollar (16 miljoen gulden) betalen voor haar weigering de hoofdrol in Boxing Helena te spelen. Een jury in Los Angeles oordeelde dat de ster niet heeft voldaan aan een contract met Main Line.

Basinger betoogde zelf dat er geen contract bestond en zei dat ze niet in de film wilde spelen wegens de goedkope seksscènes die erin voorkwamen. De actrice was aangeklaagd door producent Carl Mazzocone, die een hypotheek op zijn huis had genomen om Boxing Helena te kunnen betalen. De film werd uiteindelijk gemaakt met actrice Sherilyn Fenn, maar werd geen succes.

Basinger, die roem heeft geoogst met haar rollen in Batman en My Stepmother is an Alien, verliet de rechtbank via een zijdeur en scheurde weg in haar auto. (Reuter, AP)