Union ziet winst meer dan halveren

Bij rijwielfabrikant Union is de winst vorig jaar gedaald van 8 miljoen naar 3,3 miljoen gulden.

De omzet zakte van 105 miljoen tot 91 miljoen gulden. Het dividendvoorstel houdt in verlaging in van 3,25 naar 1,50 gulden per aandeel. Naar keuze van aandeelhouders kan een agiobonus worden opgenomen. Het percentage hiervan zal later worden vastgesteld, zo heeft de directie bekendgemaakt.

De daling van omzet en winst komt voornamelijk voor rekening van de divisie fietsen. De afzetdaling is in het tweede halfjaar versterkt doorgegaan. Bovendien heeft de omschakeling naar directe belevering van de Duitse markt vertraging ondervonden. Behalve omzetverlies bracht dit hoge incidentele kosten met zich mee. Na het voor de divisie fietsen moeilijke 1992 zal 1993 een jaar van consolidatie worden, aldus de directie. Union verwacht over 1993 ten minste een gelijkblijvend nettoresultaat te behalen. De aandeelhoudersvergadering is op 28 april.