Man gedood bij steekpartij op Perron Nul

ROTTERDAM, 25 MAART. Bij een steekpartij op de Rotterdamse gedoogzone voor drugverslaafden Perron Nul is gisteravond een 37-jarige Rotterdammer gedood. De oorzaak was een ruzie over drugs. De dader is nog voortvluchtig.

Dominee Hans Visser, initiatiefnemer van Perron 0, was aanwezig ten tijde van de steekpartij. Hij zegt dat dader en slachtoffer ruzie hadden over drugs. De dader wilde zijn beklag doen bij de politie, die bij Perron 0 een eigen post heeft. Er was op dat moment echter geen agent aanwezig. De dader zei toen tegen Visser: “Ik ga een baksteen pakken”. “Maar in no-time had hij gestoken en nam de benen”, aldus Visser.

Visser is voorstander van een pasjesregeling voor Perron 0. Die zorgt voor een scherpere selectie van bezoekers. Maar dat heeft, volgens de politie, weer als nadeel dat het probleem zich mogelijk verplaatst naar de hal van het naastgelegen Centraal Station. “Dat moeten we voorkomen. We willen concentreren, niet verspreiden. En iemand zonder pasje verplaatst zich naar elders”, aldus Visser.De Rotterdamse gemeenteraad bespreekt in april het drugbeleid, waarbij de situatie rond Perron 0 uitgebreid aan de orde komt.