India verdenkt moslim-familie

NEW DELHI, 25 MAART. De Indiase autoriteiten gaan er nu van uit dat een welgestelde familie van moslims verantwoordelijk is voor de reeks van bomaanslagen in Bombay, twee weken geleden, waarbij meer dan 300 mensen om het leven kwamen.

Dat heeft minister van buitenlandse zaken Dinesh Singh gisteren gezegd. De familie Memon, die uitgebreide contacten zou onderhouden met de onderwereld van Bombay, zou uit wraak voor het verlies van veel bezittingen tijdens antimoslimrellen, eerder dit jaar in de Indiase havenstad, de aanslagen hebben beraamd. Zes leden van de Memon-familie, onder wie de vermoedelijke leiders, de gebroeders Yacub en Ismail, zijn volgens New Delhi naar Pakistan gevlucht. De Indiase regering heeft Pakistan verzocht om uitlevering van de verdachten. (AP, Reuter)