Warner Lambert verwerft Britse Wilkinson Sword

De Amerikaanse producent van consumentenprodukten en farmaceutica Warner Lambert heeft de Europese, Amerikaanse en Canadese activiteiten overgenomen van Wilkinson Sword, de Britse producent van scheerartikelen.

Verkoper is de in Nederland gevestigde internationale houdstermaatschappij Eemland. Met de overneming is een bedrag van 142 miljoen dollar (263 miljoen gulden) gemoeid, zo maakte Warner Lambert bekend. De belangrijkste participanten in Eemland zijn een groep Scandinavische banken en verzekeringsmaatschappijen, de in de Verenigde Staten gevestigde bank J.P. Morgan en het mannen-cosmetica concern Gillette. Gillette heeft een belang van 22 procent in het consortium. Wilkinson wordt naar verluidt verkocht op aandringen van de Scandinavische banken.

Warner Lambert is al eigenaar van Schick, de op één na grootste producent van artikelen voor natscheren in de Verenigde Staten. Schick is na deze overneming in staat om met de distributiekanalen van Wilkinson zijn produkten in Europa beter aan de man te brengen.