Politie arresteert mafiabaas Calabrië

ROME, 24 MAART. Bij de Zuiditaliaanse stad Reggio Calabria is maandagnacht Antonino Imerti gearresteerd, een van de belangrijkste leiders van de Calabrese mafia.

Minister van binnenlandse zaken Mancino noemde Imerti “de Totò Riina van Calabrië”, in een verwijzing naar de in januari gearresteerde leider van de Siciliaanse mafia. Imerti, bijgenaamd "de woeste dwerg', was voortvluchtig sinds 1986. Bij verstek is hij veroordeeld wegens zijn rol in de bloedige bende-oorlog in Calabrië. Imerti was een voormalige medewerker van mafiabaas Paolo Di Stefano, maar keerde zich in het midden van de jaren tachtig tegen hem, omdat hij meer macht voor zichzelf wilde. Hij ontkwam twee keer ternauwernood aan een moordaanslag en uit wraak liet hij Di Stefano vermoorden.