Plan: stop subsidie De Moor

ROTTERDAM, 24 MAART. De gemeente Amsterdam wil de subsidie aan het hoofdstedelijke cultureel centrum De Moor stopzetten. Een deel van de subsidie, twee van de tot nu toe verstrekte vijf ton, moet in een fonds voor incidentele projecten op het gebied van kunsteducatie terechtkomen waarop de De Moor een beroep kan doen.

Als gevolg daarvan ziet de De Moor zich genoodzaakt de theateractiviteiten af te stoten. De dansactiviteiten worden in de commerciële vorm voort. In de danswerkplaats trainden 25 groepen en op het gebied van amateurtheater vonden 11 groepen er onderdak. Het centrum zal zich voortaan volledig en meer commercieel toeleggen op de fotografie. Het cursusaanbod, de expositie-mogelijkheden en de presentaties van boeken en projecten worden uitgebreid en op de begane grond van het pand aan Bethaniënstraat zal een informatiecentrum of gespecialiseerde boekwinkel worden ingericht.

De Moor trok vorig jaar 34.000 bezoekers voor tentoonstellingen, uitvoeringen, lezingen, thema-avonden. Als deze zomer het Canon Image Centre zijn deur sluit, is De Moor nog de enige locatie in Amsterdam die de fotografie uitvoerig onder de aandacht brengt.