Nedschroef stelt winstverwachting opnieuw lager bij

De schroevenfabrikant Nedschroef uit Helmond moet opnieuw de winstverwachting over 1992 naar beneden bijstellen.

Begin januari publiceerde Nedschroef nog de verwachting dat de winst “aanzienlijk” zou dalen. Daarbij werd gedacht aan een winstdaling van tussen de dertig en veertig procent. Door een reorganisatielast van 2 miljoen gulden wordt de winst over 1992 evenwel nog verder omlaag gedrukt. Uiteindelijk zal er een positief resultaat van een paar miljoen gulden overblijven. In 1991 boekte Nedschroef een winst van 7,1 miljoen gulden.

Nedschroef moet de voorziening van 2 miljoen gulden treffen voor een reorganisatie van de Duitse werkmaatschappij Vereinigte Schraubenwerke. Van de 150 personeelsleden worden er 35 ontslagen. Ook zijn inmiddels de activiteiten van de dochter Hi-Spec Bolting in Mississauga, Canada, een kleine handelsonderneming met vijf personeelsleden te beëindigen vanwege de sterke vermindering van het zakenvolume.

Sinds het begin van 1992 wordt bij Nedschroef al gereorganiseerd. De afzet kreeg forse klappen door het ineenzakken van de vraag op de Duitse markt. De Duitse werkmaatschappij, een paar jaar geleden nog met hoopvolle verwachtingen verworven, produceerde zowel in 1991 als vorig jaar verlies.

De definitieve jaarcijfers van Nedschroef worden op 6 april bekend gemaakt.