Foto: SCHIPHOL - Binnenkort begint op deze ...

Foto: SCHIPHOL - Binnenkort begint op deze zandvlakte bij luchthaven Schiphol de bouw van het Schiphol Office Centre dat in 1996 zal worden opgeleverd.

De bouw kan nu beginnen omdat de verdubbeling van het onder de vlakte gelegen deel van de NS-spoortunnel onlangs gereed is gekomen. Er liggen nu vier sporen in de tunnel. Het aantal sporen in het NS-station zal worden uitgebreid van drie naar zes. Het vierde spoor wordt volgend jaar in gebruik genomen. Bij de uitbreiding van het station wordt rekening gehouden met de eventuele komst van de TGV. Voor deze snelle trein wordt een een extra lang perron van 430 meter aangelegd. Het Schiphol Office Centre zal bestaan uit vijf lagen parkeergarage, waarvan twee onder de grond, en acht lagen kantoren. De parkeergarage is van de luchthaven, het kantoorgedeelte wordt gefinancierd door het ABP. Dit pensioenfonds zal ook de exploitatie van de kantoren op zich nemen. Later zal nog een hotel op dit terrein worden gebouwd. (Foto Willem Middelkoop)