Extra geld Dijkzigt voor wegwerken wachtlijst

ROTTERDAM, 24 MAART. Het academisch ziekenhuis in Rotterdam krijgt dit jaar extra geld voor het wegwerken van de wachtlijst voor heupoperaties.

Er kunnen daardoor tachtig extra heupoperaties worden uitgevoerd, zo heeft de Stichting Ziekenfonds Rotterdam vandaag bekend gemaakt. Patiënten die 14 dagen na de operatie nog verzorging behoeven, en die thuis niet kunnen worden opgevangen, zullen in het verzorgingshuis Vaartland worden verpleegd. Op deze manier wordt het tekort aan bedden voor de orthopedie in het het ziekenhuis bestreden. Voor 1994 en later is een uitbreiding van het aantal orthopedisch chirurgen en van het operatiekamerpersoneel nodig om aan de vraag naar heupoperaties in de ziekenhuizen van de regio Rijnmond te kunnen voldoen. Het ziekenfonds onderhandelt daarover nog met andere regionale verzekeraars en met de ziekenhuizen.