Koersen in herstel op stil Beursplein

AMSTERDAM, 23 MAART. Na de schrik van gisteren konden de aandelenkoersen zich vanochtend licht herstellen op een stille beurs zonder veel omzet. Veel beleggers wachtten de verdere ontwikkelingen in Rusland af.

AMSTERDAM De eerste schrik over de crisis in Rusland heeft plaats gemaakt voor een afwachtende houding. Andere beurzen boden weinig stimulans en bedrijfsnieuws was er ook al niet. Aanvankelijk konden de koersen zich licht herstellen maar later verflauwde de belangstelling. Toch stond de EOE-index aan het einde van de ochtend 0,4 punt hoger.

Koninklijke Olie zakte twee kwartjes tot 159,80 gulden, Unilever liet 40 cent liggen op 213 gulden en Akzo was een halve gulden hoger op 152 gulden. CSM was gevraagd en boekte ruim een gulden winst op 59,90 gulden. Heineken was 80 cent hoger op 188,80 gulden.

De obligatiemarkt was licht verdeeld met een kleine voorkeur voor iets lagere prijzen.

Koppelpoort was opnieuw vast nadat de koers vrijdag al met 125 gulden was gestegen en daar maandag 60 gulden van afging. De koers veerde vanochtend op tot 448 gulden. Het gerucht gaat dat de Duitse grootaandeelhouder haar belang wil vergroten.

NEW YORK Wall Street reageerde gisteren minder scherp op de politieke crisis in Rusland dan de Europese beurzen. Het Dow Jones gemiddelde van de dertig industriële aandelen daalde met slechts 8,12 punten ofwel 0,23 procent naar 3.463,46.

LONDEN Na de 1,25 procent koersdaling van gisteren, openden de meeste koersen vanochtend hoger. Halverwege de ochtend stond het FT-100 koersgemiddelde met circa 2.873 op een winst van ruim 9 punten.

FRANKFURT Lichte afbrokkeling van de Duitse aandelenkoersen door ongerustheid over de Russische crisis. Het Dax-30 gemiddelde zakte vanochtend verder in; tegen 12.00 uur wees de indice 1.656 aan, vijf punten lager dan het slot van gisteren.

TOKIO De koersen daalden vandaag met ruim 1,5 procent mede door invloed van de politieke crisis in Rusland. Het Nikkei-225 gemiddelde zakte met 292,77 punten tot 18.491,62.