Foto: LEIDEN - Het verdroogde lijkje van een ...

Foto: LEIDEN - Het verdroogde lijkje van een vijf-jarige jongen is een van de bezienswaardigheden die vanaf 3 april te bezichtigen zal zijn in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Het museum viert zijn 175-jarig bestaan onder meer met de tentoonstelling "Mummies onder het Mes'. Het gapende gat in de buikholte wijst op het gebruik het lijk van zijn ingewanden te ontdoen. Naast de mummie ligt "mummificatie gereedschap'. In de twee buideltjes zit soda. In 1829 verwierf het museum deze mummie van de Zweedse consul uit Alexandrië. De herkomst van de jongen is onbekend. Hij komt uit de Romeinse tijd. (Foto NRC Handelsblad / Leo van Velzen)

LEIDEN - Het verdroogde lijkje van een vijf-jarige jongen is een van de bezienswaardigheden die vanaf 3 april te bezichtigen zal zijn in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het museum viert zijn 175-jarig bestaan onder meer met de tentoonstelling "Mummies onder het Mes'. Het gapende gat in de buikholte wijst op het gebruik het lijk van zijn ingewanden te ontdoen. Naast de mummie ligt "mummificatie gereedschap'. In de twee buideltjes zit soda. In 1829 verwierf het museum deze mummie van de Zweedse consul uit Alexandrië. De herkomst van de jongen is onbekend. Hij komt uit de Romeinse tijd. (Foto NRC Handelsblad / Leo van Velzen)