Coach Atletico weg

De Argentijn Omar Pastoriza is slechts ruim vijf weken trainer geweest van Atletico Madrid.

Volgens de Spaanse pers is hij vandaag opgestapt na meningsverschillen met voorzitter Jesus Gil over de opstelling. Pastoriza, die een contract tot het einde van het seizoen had als opvolger van de ontslagen Luis Aragones, zei gisteren tegen journalisten dat hij vertrok om zijn waardigheid te kunnen bewaren. Niet alleen hingen de discussies met Gil over de opstelling hem de keel uit, bovendien uitte de praeses openlijk twijfels over het rendement van de Argentijn Villareal, onlangs aangetrokken door Pastoriza. Sinds de komst van Pastoriza behaalde Atletico wisselvallige resultaten. Grootste succes was plaatsing voor de halve finales van de Europa Cup 2, vorige week tegen Olympiakos Piraeus. Pastoriza was de twaalfde trainer in bijna zes jaar voorzitterschap van Gil. Enkele cijfers: Aragones was 558 dagen werknemer van Gil, Ivic 287, Menotti 236, Clemente 217, Addison 146 en Atkinson 95.