Burgemeester Carraro wil AS Roma redden door uitgifte aandelen

ROME, 23 MAART. Burgemeester Franco Carraro van Rome stelt voor dat de voetbalclub AS Roma aandelen gaat uitgeven om een financieel debâcle af te wenden. De club is in ernstige problemen geraakt, omdat voorzitter Ciarrapico is opgepakt.

Ciarrapico werd zondagavond op het vliegveld van Rome gearresteerd. Hij werd met hartklachten per ambulance overgebracht naar de kazerne van de fiscale politie en later naar de Regina Coeli-gevangenis in Rome. De 58-jarige Ciarrapico wordt ervan verdacht de Italiaanse staat voor ongeveer 350 miljoen gulden te hebben opgelicht.

De voorzitter kocht twee jaar geleden AS Roma op. Justitie kreeg bewijzen dat bij een van zijn aankopen fraude was gepleegd. Afgelopen donderdag werd tegen Ciarrapico een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De praeses sloeg op de vlucht. Zijn vice-voorzitter Mauro Leone was minder alert en verdween achter de tralies in hetzelfde Regina Coeli.

Burgemeester Carraro, in het verleden voorzitter van AC Milan, de voetbalbond, het Italiaans olympisch comité en de organisatie van het WK in 1990, vindt dat het in de toekomst onmogelijk moet zijn dat de club eigendom is van één persoon, en al helemaal niet van een avonturier als Ciarrapico. AS Roma dient in handen te komen van de supporters, de tifosi. Carraro stelt voor naar de beurs te gaan en 40.000 aandelen op de markt te brengen voor omgerekend 1700 gulden per stuk. De actie zou bijna zeventig miljoen gulden kunnen opleveren.

Inmiddels heeft een andere zakenman, Pasquale Casillo, belangstelling getoond AS Roma over te nemen. De tifosi zijn tegen, omdat hij geen echte Romanista is, geen fan van Roma. Bovendien heeft Casillo al meerderheidsbelangen in andere clubs, Bryan Roy's Foggia en Bologna. Burgemeester Carraro: “Het hart van een voorzitter kan maar voor één club kloppen.” (SID)