Milaan-Sanremo

Kort nadat Maurizio Fondriest Milaan-Sanremo had gewonnen deed zich op de streep een ernstige valpartij voor.

Een groep renners die om de andere ereplaatsen streed, reed in op de bij de finish tot stilstand gekomen auto van koersdirecteur Castellano. Acht renners, onder wie Steven Rooks en Nico Verhoeven, waren bij de tuimeling betrokken. De Fransman Colotti werd met flinke schaafwonden naar een ziekenhuis vervoerd. Het voertuig van Castellano, dat was geblokkeerd door fotografen en over de hekken geklommen supporters, moest het ontgelden. De woedende Italiaanse sprinter Cipollini gooide zijn fiets door de achterruit. De aan zijn elleboog gewonde Rooks: “Een schandaal, zo'n chaos. Ineens moesten we vol in de remmen. Levensgevaarlijk. De organisatie moet worden gedwongen voor meer veiligheid te zorgen.”