Industriebond FNV stemt in met forse inkrimping Avebe

GRONINGEN, 22 MAART. De Industriebond FNV legt zich neer bij een drastische inkrimping van de aardappelmeelfabriek Avebe in Veendam. Aan een forse vermindering van het personeelsbestand valt niet te ontkomen, aldus de bond. Ze baseert haar conclusies op een onderzoek van een extern organisatiebureau.

De directie van Avebe en de vakbonden voeren deze week overleg over de voorgenomen reorganisatie bij Avebe, waarbij waarschijnlijk enkele honderden banen verdwijnen. De bonden zullen zich daarbij niet verzetten tegen de sluiting van AMF OKO in De Krim. Wèl stellen ze als voorwaarde dat pas na de aardappelcampagne van 1994/95 tot sluiting kan worden overgegaan. Ook berusten de bonden in de sluiting van de afdeling Glucose in Veendam. De produktie van dextrines in Veendam moet doorgaan, aldus de Industriebond FNV.

De bond stelt als eis dat bij de aardappelmeelfabriek geen gedwongen ontslagen vallen. De directie heeft die echter tot nog toe niet uitgesloten.