Hoechst Holland presteert 50 pct winststijging

Hoechst Holland heeft in 1992 aanzienlijk beter gepresteerd dan het Duitse moederconcern.

De winst van de Nederlandse dochteronderneming steeg in 1992 met 50 procent; van 25,2 miljoen tot 37,7 miljoen gulden. In dezelfde periode zakte de winst van het moederconcern met bijna dertien procent in tot 1,18 miljard mark, een teruggang die nog sterker zou zijn geweest als dochter Hoechst Holland niet had gezorgd voor 95 miljoen gulden aan dividendbijdrage. Over 1992 maakte de Nederlandse dochter 20 miljoen gulden naar Duitsland over alsmede een extra dividend van 75 miljoen gulden.

De goede gang van zaken bij Hoechst Holland blijkt onder meer uit de 68 procent toename van het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening vóór belasting dat steeg van 37 tot 60 miljoen gulden. De omzet ging van 1,55 naar 1,59 miljard gulden.